Sari la conținut

Festivalul scrumbiei...fără scrumbie

Câţiva copii au animat atmosfera la festivalul scrumbiei de la Galaţi. Cât despre scrumbie, un singur grătar era pe faleză, şi acela aparţinea unei firme private.

În plus oraganizatorii au pregătit borş de peşte la ceaun, un concurs de pescuit cu premii simbolice şi o expoziţie cu articole pescăreşti. Totul spre dezamăgirea puţinilor oameni prezenţi.

"Nu e lume şi nu e nimic organizat" spune dezamăgit un gălăţean.

"Ziua scrumbiei fără scrumbie, exact aşa" declară alt localnic.

Pentru asta primăria a cheltuit 130 de mii de lei. A desemnat o societate privată, prin atribuire directă, să se ocupe de organizare. Aceeaşi din fiecare an.

Florin Păslaru, organizator: "Vom avea câteva manifestări cel puţin interesante şi plăcute pentru noi gălăţenii, care sunt din ce în ce mai mulţi pe faleză. Asta înseamnă că ceea ce facem noi de 14 ani se bucură de succes în rândurile dumneavoastră".

Întrebat de banii încasaţi de la primărie, reprezentantul firmei organizatoare a avut un răspuns cât se poate de clar.

Alexandru Pâslaru - organizator: "Ca orice contract ştiţi clauzele de confidenţialitate ale acestuia. Informaţiile, dacă fiecare din sponsori şi participanţi doresc să le facă publice din partea noastră cu cea mai mare plăcere. Dar vă rog această informaţie s-o obţineţi de la dânşii".

Festivalul Scrumbiei de la Galaţi este la a XIV - a ediţie şi se organizează de fiecare dată în ziua sărbătorii Floriilor.

Reporter: Adrian Obreja

Operator: Bogdan Cazacu