Firme străine interesate de tunel

Data publicării:
dunare mare

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Spre bucuria noastră şi a gălăţenilor la licitaţie s-au înscris trei mari consorţii din lume care îşi dispută ...sunt americani, belgieni şi francezi, firme extrem de serioase 05: 45:48 MUSCA 05: 46: 02 S-au înscris la licitaţie. Asta înseamnă că cine câstigă face tunelul".

Potrivit caietului de sarcini, studiul de fezabilitate presupune realizarea unor studii geotehnice şi hidrologice, topografice, de trafic şi de impact de mediu. Totodată, constructorul care câştigă licitaţia îţi ia angajamentul să aducă şi investitor pentru construirea tunelului.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Cel care câştigă licitaţia, depinde cu cât se licitează probabil 5 milioane, de exemplu, se mulţumeşte la finalul studiului de fezabilitate care include atât studiul geo cât şi proiectarea doar cu 40 la sută. Restul de 60 la sută fiind condiţionaţi şi de aducerea investitorului".

Primarul Marius Stan este convins că în cele din urmă tunelul, care va asigura legătura dintre municipiul Galaţi şi judeţulul Tulcea, va fi introdus şi în Master Planul General pentru Transport care urmează să fie retrimis la Bruxelles.

Redactor: Cornelia Mazilu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri