Sari la conținut
News Alert

Mii de carduri returnate la CAS 

Gălăţenii care nu au intrat în posesia cardurilor pentru că nu au fost găsiţi la domiciliu sau din alte motive vor putea să le ridice de la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Distribuirea lor va fi făcută doar în momentul în care Poşta Română va finaliza, la nivel naţional, întreaga procedură de returnare.

Elena Vrabie, preşedinte CAS Galaţi: "S-au returnat 11.302 carduri din care pentru decedaţi 531 de carduri, 616 din alte localităţi ale judeţului şi numai din municipiului Galaţi".

Cardurile de sănătate vor fi aşezate în ordine alfabetică pentru a se evita cozile, iar beneficiarii să intre în posesia lor în mod organizat.

Elena Vrabie, preşedinte CAS Galaţi: "Şi atunci putem face o distribuire. Anumite zile pe literele cutare pentru că fiind atât de multe şi încă nu s-a finalizat distribuirea şi returnarea de la poştă, nu ştim exact pe ce număr stăm. Şi ca să nu fie aglomeraţie că nu am vrea să se supere cineva că stăm prea mult."

În judeţul Galaţi, au fost distribuite un număr de 429.000 de carduri de sănătate. Începând din 2015, cardul este obligatoriu şi va face dovada că persoana este asigurată.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David