Sari la conținut

Minivacanţă pentru studenţi

Ministrul Educaţiei a propus, luni, suspendarea cursurilor universitare pentru două zile, după ce la primul tur de scrutin studenţii din alte localităţi au stat la cozi ore în şir pentru a putea vota.

Marţi, Guvernul a aprobat această iniţiativă care a stârnit, însă, reacţii diferite printre studenţii gălăţeni.

Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi: „Studenţii nu sunt pensionari, nu pot fi cumpăraţi cu un litru de ulei sau un kilogram de făină. Studenţii îşi vor exercita oricum dreptul de vot, indeferent că este în localitatea de domiciliu, indiferent că este în campusul universitar unde trăiesc."

Două zile libere nu sunt relevante deoarece studenţii pot pleca vineri seara sau sâmbătă şi au timp destul de mult ca să ajungă la vot" a spus un tânăr.

Stând în campus, având mai mulţi prieteni în oraşul respectiv, pot să se ducă în grup la vot, să voteze mai multă lume" a declarat alt student.

Sunt şi studenţi, care văd partea bună a acestei decizii luată de Guvern.

„Nu vor mai ieşi nici cozile acelea. Aşa că cel mai bine te duci acasă, votezi acasă şi ai scăpat de orice problemă" spune un student.

„O motivaţie în plus ca tinerii să iasă la vot şi cred că ar fi trebuit să fie pus în vedere şi în primul tur" a declarat o tânără.

Chiar dacă studenţii vor avea un weekend prelungit, aceştia vor recupera ulterior cursurile pierdute în cele două zile.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu