Sari la conținut

Parada absolvenţilor la Mecanică. Peste 100 de tineri au defilat astăzi pe străzile Galaţiului

Agitaţie mare, în această dimineaţă, pe strada Domnească, acolo unde un singur vehicul a circulat timp de aproximativ 2 ore.

Construit de foşti absolvenţi ai Facultăţii de Mecanică din Galaţi, maşinuţa roşie a deschis drumul Paradei Absolvenţilor din acest an.

Este ultima promoţie care a ieşit de pe băncile Facultăţii de Mecanică, facultate care, din toamnă, va fi transformată în Facultatea de Inginerie.

Cătălin Fetecău, decan Facultatea de Mecanică: "E o formă prin care îi stimulăm pe studenţii nostri să facă lucruri utile, şi în al doilea rând promovăm ingineria care este puţin ocolită în această zonă".

Printre cei care au defilat în cadrul Paradei Absolvenţilor s-au aflat şi şefii de promoţie, viitorii ingineri, încântaţi că munca lor a dat roade.

Marian Onea, şef de promoţie Facultatea de Mecanică: "Este rezultatul unei munci de 4 ani, cu profesori care au fost mai mult obiectivi decât subiectivi, foarte foarte greu, examene, nopţi nedormite, proiecte foarte multe, foarte, foarte multă muncă."

Alexandra Popescu, şefă de promoţie Facultatea de Mecanică: "Nu consider că a fost greu, ci că a fost provocator, mai ales pentru oamenii care îşi doresc un anumit nivel de performanţă".

Datorită rezultatelor foarte bune obţinute în timpul facultăţii, unii dintre tineri au semnat, deja, contracte de muncă, iar acum aşteaptă să-şi înceapă cariera.

Savin Timofte, şef de promoţie: "În momentul de faţă am un contract cu Şantierul Naval din Tulcea şi o să muncesc acolo. Iar pe viitor, mi-aş dori să ajung în Norvegia".

La Parada Absolvenţilor au participat peste 100 de studenţi de la Facultatea de Mecanică.

Reporter: Georgiana Ciurea

Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache