Sari la conținut

Podul peste Dunăre a învins tunelul

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţului Brăila, Viorel Mortu, au fost chemaţi la Bucureşti de ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

După ce părţile şi-au prezentat argumentele de ordin tehnic şi financiar, reprezentantul Guvernului a anunţat că podul va fi inclus în Master Planul pentru transporturi.

Prin urmare, proiectul tunelului de la Galați are șanse nule de a fi realizat.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Două proiecte separate, dar care se elimină unul pe celălalt. Ăla pe bani europeni, vă daţi seama, vine Uniunea Europeană şi dă cu bani în noi de o să ne plictismi de ei. Şi atunci tu aici nu mai ai nicio justificare să cheltui banul public pe studii de fezabilitate. Şi în situaţia asta suntem noi acum".

Primarul Marius Stan spune că s-a ajuns în această situaţie deoarece nu a fost sprijinit de parlamentarii gălăţeni. Edilul i-a enumerat pe senatorul Paul Ichim şi pe deputaţii Eugen Chebac și Mircea Toader.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Este o înfrângere politică. Este încă o dovadă cât de mult le pasă de Galaţi. Şi dovada eforturilor o avem de-a lungul anilor. Nu am văzut nimic, iertaţi-mă".

Întrucât proiectul tunelului de la Galaţi nu este inclus în Master Planul Guvernului, Marius Stan a anunţat că nu mai poate continua contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Cheltuirea a 5,6 milioane de euro de la bugetul local pentru un proiect care nu figurează în strategia națională pentru transport poate fi caz penal.

Acum, Marius Stan are previziuni sumbre în ceea ce priveşte soarta oraşului.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Valea Jiului doi va scrie pe noi".

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David