Se mişcă, din nou, pământul la Izvoarele

Data publicării:
cutremur izvoarelee

Bubuituri puternice s-au auzit în urmă cu două zile şi în locuinţa Marianei Săvonea. Noi crăpături au apărut în pereţii casei, iar acum femeia se teme că ar putea pierde tot ce a strâns într-o viaţă.

Mariana Săvonea, localnic Izvoarele: "Foarte mult ne-am speria. Noi când auzim stăm şi aşteptăm . ..oare cade ceva, ori nu cade? Cum se clatină, cum crăpătura apare...e pământul slab".

Localnicii spun că de vină sunt sondele petroliere din zonă şi nicidecum pânza freatică, aşa cum au spus anul trecut specialiştii.

"O zguduială aşa puternică şi o bubuială puternică s-au auzit" spune un localnic.

"Bubuieli foarte scurte şi rapide. Nu-s de la cutremure, sunt de la gazele de şist. Ne e teamă, normal" povesteşte alt sătean.

Şi autorităţile locale sunt îngrijorate de reapariţia cutremurelor şi speră să nu se repete situaţia din 2013. Cauza cutremurelor rămâne, însă, în continuare un mister.

Ion Neculau, primarul comunei Slobozia Conachi: "Noi nu ştim cauza. Dacă am şti, am fi mult mai sus. Din explicaţiile pe care ni le-au dat cei de la INFP sunt mişcări de natură tectonică".

Autorităţile s-au reunit deja într-un comitet pentru situații de urgență și au anunțat reprezentanţii Prefecturii. O echipă ISU s-a deplasat la faţa locului.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: "Au discutat cu cetăţenii asupra aspectelor şi a manifestării fenomenului şi eventuale pagube apărute. În continuare se monitorizează situaţia din acest sat".

Pe site-ul Institutului Naţional de Fizica Pământului a fost înregistrat, pe 12 iulie, un singur cutremur în zonă, cu magnitudinea de 2,4 pe scara Richter.

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri