Stafilococ în mâncarea copiilor

Data publicării:
copii intoxicati

Toţi angajaţii restaurantului în care se gătea mâncarea pentru copii de ciclu primar au fost supuşi analizelor. Rezultatele au dus la o singură concluzie.

Liliana Iordăchescu - purtător de cuvânt DSP: "Identificarea stafilococului în alimentele pregătite, sărmăluţe, mămăliguţă şi smântână, în exudatul faringean a ajutorului de bucătar şi în examenul coproparazitologic al persoanei care manipula şi distribuia mâncarea".

Imediat după stabilirea rezultatelor, angajaţii incriminaţi au fost amendaţi de autorităţile sanitare cu câte 800 de lei. Totodată, li s-a interzis accesul în bucătăria restaurantului pe termen nelimitat. Între timp, elevii care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută au fost externaţi şi s-au întors la şcoală.

Anca Barbu - director Şcoala nr. 17: "Săptămâna aceasta fiecare clasă face comenzi la diferite firme de catering, de unde se exclude firma cu pricina. Iar unii au ales varianta cu pacheţel de acasă".

Comitetul de părinţi se va întruni săptămâna viitoare pentru a stabili cu ce firmă de catering vor încheia contract pentru restul anului şcolar.

Restaurantul unde au fost găsite nereguli are în continuare activitatea suspendată, iar patronul a refuzat să facă orice fel de declaraţie.

Reporter: Adrian Obreja
Operatori: Gelu Mormoloc, Liviu Hagiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri