Sari la conținut

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară 

Mediciii de la Serviciul de Ambulanţă au fost solicitaţi la numărul de urgenţă 112 să intervină la un alt posibil caz de toxiinfecţie alimentară.

Trei eleve de la Colegiul "Elena Doamna" din Galaţi au ajuns la spitalul de copii prezentând mai multe simptome specifice toxinfecţiei, după care fetele au fost transferate la spitalul de Boli Infecţioase.

Mihai Polinschi, şef Serviciul de Ambulanţă Galaţi: "Era vorba de trei eleve de 15, 16 şi 17 ani care mâncaseră la un cămin al unui liceu din Galaţi, nişte alimente probabil alterate şi care aveau semne de toxiinfecţie alimentară: greţuri, vărsături, stare generală alterată".

Conducerea Liceului "Elena Doamna" exclude posibilitatea ca elevele să fi consumat mâncare alterată de la cantina unităţii de învăţamânt. Asta, cu atât mai mult cu cât la cantină iau masa, zilnic, aproape 150 de elevi.

Adrian Silivestru, director adjunct Liceul "Elena Doamna": "Ieri am mâncat aici. La felul întâi ciorbă de zarzavat, iar la felul doi cartofi cu carne de porc. Excelent. Probabil că au consumat altceva din oraş, am înţeles că două sunt prietene şi este posibil să fi consumat împreună".

Medicii de la spitalul de Boli Infecţioase spun că, cel mai probabil, este o indigestie sau o gastrită provocată în urma unei alimentaţii necorespunzătoare.

Mihaela Ganea, director medical Boli Infecţioase: "S-au prezentat la noi cu forme digestive, dar nu este o problemă care să implice un focar infecţios. Deci, în niciun caz nu se pune problema de un nou focar de toxiinfecţie alimentară. Sunt cazuri izolate de gastrită, gastroduodenită".

Cele trei eleve vor rămâne sub supraveghere medicală.

Reporter: C. Mazilu, A.Obreja
Operator: Liviu Hagiu