Tehnologie nouă în baschet

Data publicării:
baschet 3d

Cum performanţele cresc, iar cerinţele se schimbă de la un sezon la altul, antrenorii trebuie să fie la curent cu tot ce e nou în materie de tactici şi scheme pentru baschet.

Laurent Tournier, inginer programator Fedaraţia Franceză de Baschet„Scopul este de a câştiga timp în ceea ce priveşte înţelegerea jucătorilor pentru ce trebuie să facă, când şi de ce. Pentru antrenori este o jucărie mai avansată, în comparaţie cu cea veche, cu simplul desen făcut pe o tăbliţă."

Cel care a implementat acest program în Franţa, dar şi în alte ţări din întreaga lume le-a arătat antrenorilor români cum pot comunica mai repede şi mai eficient cu jucătorii lor.

Laurent Tournier, inginer programator Fedaraţia Franceză de Baschet: „Antrenorii pot verifica dacă ceea ce gândesc este o soluţie sau o tactică bună şi vor putea discuta într-o manieră eficientă cu jucătorii lor."

La întâlnire au participat şi antrenori din cadrul Federaţiei Române de Baschet, care cred că utilizarea unui astfel de program la loturile naţionale este necesară.

Florin Nini, selecţioner echipa feminină de baschet: „Federaţia trebuie să-l ia pentru toate loturile naţionale. Mă gândesc atât la loturile de seniori, masculin, feminin, U20, U18 cu siguranţă vor trebuie să lucreze cu un astfel de program."

Pentru unii antrenori de baschet, însă, programul pare destul de complicat, însă nu scot din ecuaţie lucrul pe un astfel de software.

Theodosios Paralikas, antrenor Phoenix Galaţi: „Poate este următorul pas. Poate acesta este viitorul, Dar vom vedea. Până acum, antrenorii nu folosesc astfel de programe. Ei desenează şi este mai uşor, mult mai uşor."

Pentru copii, însă, un astfel de program i-ar putea atrage şi mai mult la antrenamente.

Florin Nini, selecţioner echipa feminină de baschet„Copiii folosesc foarte mult tablete, calculator. Este ceva ce la ora actulă domină foarte mult din timpul lor liber şi cred că ar fi o modalitate practică de a-i motiva şi de a-i ajuta să înţeleagă şi să prelucreze informaţia."

Cluburile care doresc să cumpere acest program trebuie să plătească între 100 de euro, pentru nivel de amatori şi până la 10.000 de euro pentru un program avansat dedicat ligilor profesioniste.

Firma care a făcut acest program este renumită nu doar în baschet, ci şi pentru alte sporturi, precum fotbal, handbal sau rugby.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri