Sari la conținut

Viitorii hocheişti gălăţeni

La secţia de hochei din cadrul Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galaţi sunt legitimaţi peste 150 de sportivi. Grupele de copii predomină, astfel că acest sport este asigurat pentru viitor.

Mihai Brandabur, preşedinte CSM Dunărea Galaţi: „Faţă de acum doi ani şi acum trei ani este în creştere acest număr de copii şi datorită rezultatelor obţinute pe parcurs de echipa noastră. Sperăm să vină şi mai mulţi."

Hocheiul presupune foarte multe sacrificii, atât din partea copiilor, cât şi din partea părinţilor. Antrenamentele târzii şi banii pe care trebuie să îi scoată din buzunare au făcut ca mulţi dintre ei să abandoneze.

Dimineaţa mă duc la şcoală şi seara când vin de la antrenament a doua zi sunt obosit, dar tot mă chinui să mă duc la şcoală" spune un copil.

„În afară de gheaţă şi antrenorul care este aici la patinoar, transportul când mergem în turnee, meciuri, cazare, masă sunt plătite de părinţi" povesteşte un părinte.

Numărul copiilor care vor să facă performanţă în acest sport este destul de mare, iar munca antrenorilor nu este deloc uşoară. Ei sunt cei care îi formează şi din mâinile lor pot ieşi adevărate valori ale hocheiului.

Ion Berdilă, antrenor copii CSM Dunărea Galaţi: „Dacă nu ai răbdare în privinţa copiilor nu ai parte de continuitate. Nu poţi discuta de sport de performanţă. Dacă nu ştii să patinezi, nu înveţi să faci Abecedarul, şi toate astea depind numai de părinţi, cei care nu au răbdare sunt părinţii."

Performanţele juniorilor de la CSM Dunărea Galaţi nu întârzie să apară. Anul trecut, grupa Under 10 a câştigat Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă pentru copii, iar în sezoanele din 2012 şi 2013 din superligă au obţinut locul patru.

Ion Berdilă, antrenor copii CSM Dunărea Galaţi: „Grupele de copii în timp au avut performanţe mult mai mari decât în sezoanele din 2010, 2014, 2015. Sunt copii care abandonează la vârsta de 14 ani şi numărul restrâns de copii la o echipă de hochei face ca la un moment dat să se dizolve echipa."

Acum, după performanţa istorică reuşită de echipa mare de la CSM Dunărea, numărul copiilor ar putea creşte şi mai mult, iar conducerea clubului se teme de faptul că antrenorii nu vor putea face faţă.

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Marian Munteanu