Aeroportul din Suceava se închide pentru modernizare. Va fi redeschis, cel mai devreme, în noiembrie

Data publicării:
tarom sv

Pasagerii care veneau și plecau până acum de pe aeroportul de la Suceava nu mai au această opțiune de călătorie. De pe aeroportul Ștefan cel Mare Slacea a decolat joi ultima cursă regulată Suceava-București. Aerogara și pista se închid pentru modernizare. Ultima cursă a avut 23 de călători.

Aeroportul din Suceava ar putea fi redeschis abia în luna noiembrie. 


„Au început lucrările la turnul de control și uzina electrică și, de luni, vom lucra la suprafața de mișcare, mai precis la pista decolare - aterizare, căile de acces și platformă,” a declarat Ioan Măriuța, directorul Aeroportului din Suceava. 

Modernizarea aeroportului se face în baza unui proiect cu fonduri europene de peste 100 de milioane de lei. Odată modernizat aeroportul de la Suceava, conducerea intenționează să încheie contracte și cu alți operatori de zboruri astfel încât de la Salcea vor urma să decoleze curse în mai multe orase din țară dar și în țări europene cum ar fi Anglia, Italia sau Portugalia.

În anul 2013, peste 20.000 de pasageri au trecut pragul aeroportului Ștefan cel Mare de la Salcea.

În ultimele două luni, de pe Aeroportul din Suceava se făceau cinci curse pe săptămână în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, toate spre București cu avioane ale companiei TAROM. Aeronavele plecau din București către Suceava la ora 12.50, aterizau la ora 14.00 în Suceava, decolau la 14.25 și aterizau la București la ora 15.40.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri