Centre mobile pentru bolnavii psihic și modificări legislative - propunerile medicilor după atentatul de la Iași

Data publicării:
psih1

Doar trei parlamentari din Iaşi au fost prezenţi la întâlnirea organizată de conducerea Spitalului de Psihiatrie privind îngrijirea şi tratamentul pacienţilor cu tulburări psihice. Una dintre problemele aduse în discuţie a fost creşterea numărului de centre de sănătate mintală. În prezent, în Iaşi funcţionează numai două centre de acest tip, deşi ar fi nevoie de opt, spun specialiștii. În plus şi legea ar trebui modificată.

„Legea în România nu prevede nicio obligaţie din punct de vedere al urmăririi tratamentului şi al monitorizării şi deci noi nu putem să obligăm pacientul să-şi ia tratament în continuare. Fără tratament, evident că un pacient psihic va prezenta acutizări; asta înseamnă revenirea în spital sau, cum a fost în cazul atât de mult mediatizat, comiterea unor fapte sub influenţa unor ideaţii delirante, halucinatorii,” a atenționat Andreea Szalontay, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Următoarea întâlnire va avea loc în septembrie, iar atunci sunt aşteptaţi să participe, pe lângă parlamentari, şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi manageri ai altor spitale de psihiatrie din ţară.

reporter: Zica Costîn
operator: Marian Anicule 

CITEȘTE ȘI:

Atentatorul la a treia expertiză psihiatrică: studiază teoria relativității și a solicitat prezența unui fizician 

Atentatorul cu bombă de la Universitate merge din nou la expertiză psihiatrică


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri