Sari la conținut
News Alert

Ceremonie fastuoasă la final de an universitar la UMF. Invitat special: alpinistul Ticu Lăcătuşu

La finalul celor şase ani de facultate, studenţii au primit de la rectorul universităţii sfaturi care să-i ajute în carieră. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi: "În acest moment, în care începeţi o lungă călătorie iniţiatică, în care fiecare dintre voi va încerca să se descopere şi să-şi desluşească destinul, în acest moment trebuie să vă spun că va fi un drum greu, un drum presărat de obstacole dar şi de reuşite şi de fericire."

Invitat special la festivitate a fost Ticu Lăcătuşu, primul român care a cucerit Everestul. Acesta i-a încurajat pe studenţi:  "Aventurile încep de acum. Nu va fi una singură. Aşa cum spunea domnul rector, provocările, ţintele voastre, vor veni una după alta. Acum este greu de imaginat ce altă viaţă veţi avea după câţiva ani."

Acum că au terminat facultatea, viitorii medici se pregătesc pentru rezidenţiat dar şi pentru primul loc de muncă. Cei mai mulţi spun că se gîndesc deja să plece peste hotare. "În funcţie de rezidenţiat îmi voi alege o specialitate şi mă axez pe meserie. - Vei practica aici sau în străinătate? - Aici până capăt experienţă şi apoi în afară ," a mărturisit un student. 

În acest an, admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie va fi organizată pe 23 iulie.