Sari la conținut

Doi copii dispăruţi, căutaţi de Poliţie

Copii se numesc Cimpoi Robert-Ionuţ, de 11 ani, şi Turca Andreea-Lenuţa, de 13 ani şi au următoarele semnalmente: 

Cimpoi Robert-Ionuţ : înălţime 1,38, greutate circa 38 kg, constituţie astenică, faţă ovală, păr negru, ochi negri, ten măsliniu, fără semne particulare.

Turca Andreea-Lenuţa : înălţime 1,50, greutate circa 48 kg, constituţie astenică, faţă ovală, păr negru, ochi căprui, ten măsliniu, fără semne particulare.

Persoanele care pot oferi informaţii care să ducă la găsirea celor doi minori, sunt rugate să sune la 112, sau să se adreseze poliţiştilor de la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Cei doi copii erau internaţi la centrul de plasament "Veniamin Costachi". Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că nu este prima dată când plaeacă fără știrea supraveghetorilor.

"Cei doi sunt copii cu tulburări de comportament, de altfel, pentru băiețel au fost inițiate o serie de demersuri pentru a fi evaluat de Serviciul de Evaluare în vedrea orientării către învățământul special pentru copii cu tulburări de comportament," a explicat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Anul acesta, cei doi verișori au mai fugit din centrul de plasament de două ori. Au fost găsiți de polițiști la rude, în localitățile Deleni și Cotnari. De această dată însă polițiștii nu au reușit să-i depisteze.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: "În prezent polițiștii efectuează căutări și investigații în vederea identificării minorilor. Persoane care pot oferi informații cu privire la cei doi sunt rugate să sune la 112."