Sari la conținut

Evoluţie spectaculoasă sub îndrumarea medicilor. Un copil internat cu malnutriţie a ajuns la o greutate triplă într-un an

Anul trecut, în luna martie, Florentina a fost adusă la spitalul Sf. Maria în stare critică. La vârsta de 4 ani, cântărea doar 5 kg și avea trupul fragil pe jumătate paralizat. Părinții ei, care au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, o hrăniseră doar cu pufuleți. Acum, Florentina are 17 kilograme și arată total diferit. A împlinit 5 ani, iar medicii care i-au salvat viața i-au organizat o petrecere surpriză.

Asistentele care au îngrijit-o mai bine de jumătate de an i-au cumpărat cadouri și au reușit să găsească un sponsor care să asigure mâncarea servită la petrecere.

Nicoleta Hrițco, sponsor: “Aflând de cazul ei am zis că ar fi frumos să îi fac un tort, pentru că orice copil își dorește un tort. La 5 ani deja știe ce înseamnă o petrecere și un tort.”

Florentina este îndrăgită de toate cadrele medicale. În plus, medicii sunt uluiți de evoluția ei:

“Gândiți-vă că acum un an acest copil era în prag de moarte, am preluat-o în comă și acum o sărbătorim.”

“Arată foarte bine, arată ca un copil dintr-o familie, nu ca un copil dintr-un spital.”

“Putem spune, fără să greșim deloc, că și-a triplat greutatea cu care a venit în mai puțin de un an ceea ce depășește calculele și ceea ce e relatat în literatura de specialitate,” a spus șeful Clinicii de Gastroenterologie Iași.

Florentina se află în plasament la un medic rezident care a îngrijit-o pe perioada în care a stat internată în spital şi care doreşte acum să o adopte pe fetiţă.