Farmacistă din Iași, răpită de un taximetrist pentru o recompensă de 25.000 de lei

Data publicării:
farmacista rapita

Tânăra în vârstă de 25 de ani a luat un taxi din zona Podu Roș ca să ajungă la serviciu în cartierul Frumoasa. Șoferul nu a oprit însă la farmacia la care trebuia sa ajunga tânăra, ci la câteva sute de metri distanță și a
atacat-o.

„A legat-o de mâini și de picioare, la ochi și la gură și a dus-o, a plimbat-o toată ziua prin oraș,” a povestit Ștefan Timofte, unchiul tinerei, care este și primarul comunei Tomești.

Taximetristul și-a obligat victima să-și sune rudele și să le ceară o recompensă de 25 de mii de lei.

"Am vorbit și eu cu el, spunea că are probleme cu niște recuperatori care i-ar fi răpit copiii, ceva de genul acesta, si din cauza asta voia sa facă rost de bani. A răpit-o la întâmplare, putea să fie altcineva probabil,” a mai spus Ștefan Timofte.

Timp de opt ore, familia a stat cu sufletul la gură și a vorbit doar cu polițiștii. 

După aproape opt ore de căutări, poliţiştii au reușit să dea de urma răpitorului. L-au prins chiar când încerca să intre în posesia recompensei promise.

„În urma unui flagrant organizat în colaborare cu lucrătorii serviciului de operaţiuni speciale, au fost depistaţi atât tânăra cât şi un bărbat de 31 de ani,” a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Bărbatul a fost audiat timp de aproape patru ore de către poliţişti. El este acuzat de lipsire de libertate. Dacă va fi găsit vinovat riscă până la 15 ani de închisoare.

Taximetristul este suspectat și că ar fi atacat şi jefuit un coleg în luna august, pe strada Trei Fântâni, cunoscută şi sub numele de Drumul Hoților. Victima a povestit atunci că a fost ameninţat de o persoană, care i-ar fi furat apoi maşina şi cinci mii de lei, bani din încasări.

Potrivit poliţiştilor, taximetristul este, de asemenea, suspectat pentru comiterea mai multor furturi în ultimele luni. 

UPDATE 15:10  S-a propus arestarea preventivă a taximetristului, născut la data de 13.08.1982, fără antecedente penale, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de: „lipsire de libertate în mod ilegal”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 189 alin.1 şi 2 din Codul penal. 

Într-un comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Iași se arată și că taximetrisul a solicitat familiei suma de 40.000 euro în schimbul eliberării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri