Sari la conținut

Lecţie de generozitate. Copiii dintr-un centru de plasament pregătesc mâncare pentru nevoiaşi

“Noi astăzi am pregătit un meniu de prânz, supă cu tăiței, felul doi pui cu smântână iar pentru desert un chec cu nucă și cacao care a fost făcut chiar de noi.”

Așa arată un meniu pregătit de copiii de la centrul de plasament Hand of Help din Botoșani. Coordonați de un coleg mai mare, pregătesc pachetele cu mâncare care vor ajunge la sărmani. Pungile încărcate cu alimente şi aşezate cu grijă pe o bancă sunt mană cerească pentru oamenii fără adăpost.

“Am luat uite acuma. - Ați mâncat ceva astăzi?.- Nimic.”

“Ce aveți acolo? - Ciorbă și carne de pui.”

În mai puțin de un sfert de oră pachetele au fost luate de oamenii nevoiași iar copiii spun că astfel şi-au atins scopul.

“Este un sentiment foarte plăcut chiar să vezi că cineva a luat mâncarea de pe băncuță și că are ce să mănânce.”

“Am făcut pentru cei săraci pentru că unii și ei mai bogați și ei ne-au dat la rândul lor și astăzi am venit și noi să ne implicăm. “

Localnicii din Botoșani sunt impresioanți de gestul copiilor.

“Este un exemplu al societății civile foarte pozitiv, trebuie să fim alături de semenii noștri,”

“Intenționați să vă alăturați acestui proiect? - Da, cu sigurață, am să las și eu mâine.”

Proiectul "Dăruiește fără să primești" a fost preluat de pe internet din țări unde se practică de ani buni.

Simona Boldea, director Servicii sociale la Fundația Hand of Help: “așteptăm să fim imitați la rândul nostru, colegii lor de școală, vecinii, mă refer și la adulți și la copii, să preia această idee de a fi alături de cei nevoiași, de cei care nu au un adăpost, de cei care nu au un obiect de îmbrăcăminte, de cei care nu au mâncat un sandviș.”

În acest proiect sunt implicați toți cei 78 de copii din centrul de plasament dar și angajații instituției. Zilnic, câte patru copii duc pachete cu alimente dimineața, la prânz și seara pe banca
din parc.