NEAMȚ. Sătenii din Sagna nu au canalizare, dar vor avea pistă de biciclete

Data publicării:
pista biciclisti

Vestea că în localitatea lor se va construi o pistă pentru bicicliști s-a răspândit repede printre sateni. Oamenii se minunează de cele auzite și nu le vine să creadă că vor avea un astfel de drum. Mai ales că pe ulițele lor nu s-a turnat niciodată asfalt.

„Doamne, eu îmi fac cruce, abia au făcut drumul ăsta și mai face și pista de biciclete? Unde suntem?! În București?!,” a spus un localnic.  

Comuna Sagna numără puțin peste 5.000 de suflete. Mai bine de jumătate dintre ei sunt persoane trecute de prima tinerețe. Așa că mersul pe bicicletă, oricât ar fi de sănătos, este aproape imposibil de pus în practică.

„Eu ce să fac, babă de 77 de ani, cu bicicleta?! Da, dacă ai aduce apă, dacă ai aduce gaz metan, canalizare, nu să ne necăjim cu hidrofoare,” a spus o localnică.

Localitatea nu dispune de infrastructură rutieră. Doar 10% din suprafața comunei este asfaltată. De 15 ani, proiectul de alimentare cu apă și canalizare este doar pe hârtie. Lucrările au fost demarate în anul 1998 dar, din lipsă de fonduri, au fost sistate.

„Ar trebui sa finalizăm alimentarea cu apă, ne-ar mai trebui 70.000 de lei pentru lucrări la stația de iepurare și atunci putem preda și stația de iepurare și canalizarea,” a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna.

Pista de biciclete de la Sagna va avea 5 kilometri și va costa 200 de mii de euro. Banii sunt de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri