Noi curse externe. Munchen și Paris sunt noile destinații de zbor de la Iași

Data publicării:
aeroport iasi-1

Iași - Munchen este cursa introdusă mai ales la solicitarea mediului de afaceri.

"Importanța acestei rute rezidă din faptul că ne legăm practic ca și comunitate de motorul economiei Germane în zona Bavaria, prin capitala regională Munchen şi, după cum bine știți, Germania la rândul său este motorul economiei Europei," a spus Marius Bodea, director Aeroportul Internațional Iași.

Ioan Nani, managerul companiei Antibiotice: "pot să vă spun, de exemplu că acum două săptămâni, încercam aici la Iași o întâlnire cu numărul doi sau patru mondial dintr-o firmă de farmaceutice și a trebuit să negociez două zile care dintre noi se deplasează."

Prin noua cursă se dorește atragerea a cât mai mulți pasageri din regiunea de nord est, dar și de peste graniță, din Republica Moldova.

"Vom zbura de două ori pe săptămână, astfel încât zborul de duminică va decola la ora 14:40, iar zborul de joi va decola la ora 07:00," a spus Georgeta Dinu, director comercial Tarom.

Luni dimineață, a decolat și prima cursă directă spre Paris.

În plus, pasagerii pot călători mai ieftin și spre capitală. Datorită interesului companiilor low - cost pentru Iași, prețul unui zbor până la București este asemănător cu al unui bilet de tren.

"Prin faptul că pasagerii care călătoresc la Bucureşti plătesc cu cel puţin o sută de euro mai puţin decât plăteam până în momentul în care am deschis ruta," a explicat Tudor Constantinescu, directorul comercial al unei companii low-cost.

Conducerea Aeroportului spune că de la jumătatea anului viitor vor fi introduse curse și spre Köln, Bruxelles şi Barcelona. Biletele au fost puse deja spre vânzare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri