Pasaj nou, bun de reparat. O lucrare de 7 milioane de euro are probleme, la trei ani de la finalizare

Data publicării:
pasaj subteran p neamt

Pereţi crăpaţi, igrasie şi plăci de granit crăpate - sunt numai câteva dintre problemele care deja au apărut la pasajul subteran din Piatra Neamţ, la nici trei ani de la recepţia lucrărilor.

Scările rulante nu au funcţionat niciodată. În plus acestea ar fi trebuit să fie prevăzute cu un sistem special care să preia apa şi să o dirijeze către un canal. Însă cum acesta lipseşte de fiecare dată când plouă abundent pasajul se inundă. 

Iar lista deficienţelor nu se opreşte aici. Lifturile nu funcţionează iar sistemul de iluminat este la pământ. În aceste condiţii, oamenii din Piatra Neamţ încep să aibă dubii că pasajul a costat, cu adevărat, 7 milioane de euro:

"Acuma depinde dacă au intrat toţi cei şapte milioane aici sau o parte aici şi o parte în buzunare. Dar, după cum vedem, cam majoritatea banilor merg în buzunar şi mai puţin aici, de aia se degradează".

"Cred că nu a fost foarte bine gestionată investiţia. Se lucrează fără grijă şi fără simţul responsabilităţii. Acele sume de bani trebuiau să se regăsească în calitatea a ceea ce s-a construit”. 

Reprezentanţii primăriei susţin că nu-şi explică apariţia acestor probleme, în condiţiile în care pe tot parcursul derulării proiectului, un reprezentant al instituţiei a monitorizat lucrările.

"Cea mai gravă mi se pare infiltraţia de apă din exterior, de pe platforma pasajului, şi o problemă care a mai fost atacată de constructor dar se pare că nu a găsit soluţia potrivită şi de asta au solicitat o expertiză tehnică care să prezinte cauza”, a explicat Dragoş Chitic, primar interimar al municipiului Piatra Neamţ.

Lucrările la pasajul subteran au durat trei ani, între 2009 şi 2012, şi au fost efectuate de o companie din Bucureşti. Aceasta nu a putut fi contactată, pentru a comenta calitatea lucrărilor.

Conform contractului încheiat cu primăria, construcţia este în garanţie până în 2018. Municipalitatea a anunţat că intenţionează să dea în judecată firma care a efectuat lucrările, dacă problemele apărute nu vor fi remediate în cel mult două luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri