Pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva, imortalizat cu telefoane inteligente

Data publicării:
SMARTPHONE LA RACLA

Pelerinii care au venit să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva s-au înarmat cu răbdare, dar și cu telefoane de ultimă generație. Credincioșii au folosit smartphone-urile ca să facă fotografii și să se laude cu instantaneele surprinse pe site-urile de socializare.

"O pun pe facebook, de asta o și fac. - Câte like-uri o să strângeți? - Cred că destul de multe, cred că cele mai multe," a spus un credincios. 

În timp ce credincioșii conectați la internet puteau afla în orice moment informații despre viața și minunile Sfintei Parascheva, cei care nu avea acces la un telefon inteligent s-au poticnit atunci când a fost vorba să povestească despre sfânta la care au venit să ceară ajutor. O parte dintre pelerinii care s-au așezat la coada formată în jurul Catedralei Mitropolitane nu știau nici măcar unde, sau în ce an s-a născut Parascheva:

"Face cele mai multe minuni, vindecă de boli, ea a fost asta a noastră, a Moldovei. - Unde s-a născut Sfânta Parascheva? - Ei, asta nu știu."

" - Unde s-a născut Sfânta Parascheva? - Nu știu. - Dar în ce an? - Nici asta nu știu."

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul XI în satul Epivat, astăzi aproape de Istanbul. De la 10 ani, Sfânta Parascheva a avut chemare pentru credinţă. Ea a ajutat săracii pe parcursul vieţii şi a murit la vârsta de 25 de ani. Domnitorul Vasile Lupu este cel care a adus sfintele oseminte la Iaşi în 1641.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri