Răpuşi de frig. Doi oameni fără adăpost, de 40 şi 55 de ani, au murit în spital

Data publicării:
aparat ekg

În cursul zilei de miercuri, două persoane fără adăpost, una de 40 şi alta de 55 de ani, au fost preluate de echipajele SMURD în stare gravă şi duse la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi. În ciuda eforturilor medicilor, ambele persoane au murit.

“Primul, un caz social luat din stradă în stop cardiorespirator posibil datorită hipotermiei pentru că temperatura centrală era 20 de grade. 12 ore s-a făcut resuscitare la acest pacient, din păcate fără răspuns. Al doilea, intervenţie SMURD în zona Bucium. Părea şi acesta un caz social, temperatura centrală a fost de 22 de grade,” a explicat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

În această perioadă cu temperaturi scăzute, autorităţile au deschis adăposturile pentru oamenii străzii şi pe timp de zi, însă acestea nu au căutare. Spre exemplu, centrul C.A.Rosetti poate găzdui peste o sută de persoane.

Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi: “Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a le asigura un mediu cald şi o hrană caldă fiecărei persoane aflată pe stradă fără adăpost. Până în prezent pot să vă spun că la centrul de tranzit au venit în jur de 16-23 de persoane pe seară.”

“În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii locali pe raza municipiului Iași au fost identificate peste 200 de persoane care vagabontează. Din păcate, în majoritatea situațiilor, aceste persoane refuză să fie conduse la centrele special amenajate de către Primăria Municipiului Iași, preferând să stea în adăposturi improvizate,” a declarant Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Poliția Locală Iași.

De la începutul sezonului rece, zilnic câte 3-4 persoane fără adăpost ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri