Tei sacrificaţi pentru modernizarea străzilor. 70 de copaci vor fi tăiaţi la Suceava pentru un proiect european

Data publicării:
lucrari trotuar toamna suceava

Proiectul de modernizare a două străzi din Suceava naște controverse. Primăria vrea să taie 70 de tei ca să lărgească benzile de circulaţie şi să facă loc pentru parcări, iar acest lucru a stârnit nemulumiri în rândul locuitorilor:

"Un lucru prost gândit pentru că un pom nu crește astăzi, un pom trebuie întreținut pentru vegetație, pentru natură și pentru noi care răsuflăm aerul ăsta."

"N-ar trebui tăiați, hai răriți, da și curățați frumos dar nu, părarea mea că n-ar trebui tăiați, cu ce încurcă."

"Nu-i bine să se taie pomii. - De ce? - Pentru că și așa avem puțin spațiu verde, și așa e o mizerie în orașul ăsta și praf și tot ce vreți și gunoaie."

"Nu suntem chiar de acord cu faptul că proiectul poate fi demarat fără să ceri opinia cetățenilor. Sunt destule organizații, ONG-uri în afară de partide politice care ar putea să dea soluții domnului primar pentru a evita masacrul celor 70 de tei," a declarat Dan Acibotăriței, președintele Partidul Verde Suceava.

Modernizarea celor două străzi face parte dintr-un proiect mai amplu în care primăria a obținut de de la Uniunea Europeana 8 milioane de euro pentru reabilitarea a 10 străzi, trei poduri și un pasaj, lucrări care trebuie finalizate până la finalul anului 2015.

"Democrația nu înseamnă anarhie. Dacă nu finalizăm proiectul până la sfârșitul anului, pierdem acești toți bani și trebuie să-i dăm înapoi. Ne vom îndrepta și noi dacă vor fi anumite pagube asupra celor care le-au produs," a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Vasile Oșan, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava: "chiar dacă nu ne place nouă ca agenție și nu ne bucurăm de tăierea acestor copaci dar nici nu putem să fim contra realizării unor proiecte care până la urmă aduc fluidizarea traficului în orașul Suceava."

Odată cu tăierea teilor, cele două străzi vor fi lărgite iar pe margine vor fi create 220 de locuri noi de parcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri