Ultimele pregătiri pentru spectacolul aeronautic de la Iași

Data publicării:
pilot

Timp de cinci ore, peste 80 de profesionişti îi vor încânta pe spectatori cu demonstraţii aeriene şi acvatice.

„Show-uri aviatice cu siguranţă au mai fost, deosebirea este că Aeronautic Show nu are loc pe un aerodrom sau pe un aeroport, are loc deasupra apei, bineînţeles avem nevoie de apă pentru bărcuţe pentru show-ul nautic, acesta este specificul evenimentului şi el este unic”, a explicat Diana Dumitrache, preşedintele Asociaţiei Aeronautice Române.

„Vom veni cu un spectacol de freestyle de jetski, un sport nou pentru România, noi l-am învăţat sincer să fiu de pe internet, n-am avut antrenori sau aşa ceva. Tot ce am făcut am făcut de capul nostru”, a spus Marius Caraseg, profesionist freestyle jetski.

Prin acest miting aeronautic pentru care a plătit 40 de mii de euro, conducerea consiliului județean a dorit să marcheze începerea lucrărilor la noua pistă de la aeroport.

„Aeroportul Iaşi reprezintă un pol de dezvoltare în primul rând pentru că există potenţial foarte mare de trafic aici, avem companii aeriene care vin şi ne întreabă când e gata infrastructura de la Iaşi ca să putem veni”, a declarat Cătălin Radu, directorul Direcţiei Aviaţiei Civile. 

„Acest eveniment are şi un substrat pentru că ne dorim să sprijinim dezvoltarea aviației pe palierele non-civile, a aviaţiei sportive”, a spus și Marius Bodea, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Organizatorii show-ului aeronautic au şi câteva sfaturi pentru spectatori.

„Se recomandă să se evite înălţarea de zmee, de lampioane, folosirea de dispozitive pirotehnice, dispozitive cu laser. Recomandăm ca publicul să nu se scalde, să nu se arunce în apă, evident pentru că este partea de nautică, săritura în apă şi aruncarea cu obiecte în apă este interzisă”, a atenționat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Intrarea la show-ul aeronautic este gratuită, iar transportul până la Aroneanu va fi asigurat cu microbuze puse la dispoziție de RATP. Costul unui bilet este 2,5 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri