Un bărbat îi acuză pe polițiștii de frontieră Iași că l-au bătut și l-au obligat să recunoască fapte pe care nu le-a comis

Data publicării:
batut frontiera

Bărbatul era la pescuit, pe malul râului Prut, împreună cu 4 amici. Pescarii au fost luați la întrebări de polițiștii de frontieră, după ce, la câțiva kilometri distanță, au fost găsite 4.000 de pachete cu țigări de contrabandă. Bărbații au spus că țigările nu sunt ale lor, așa că au fost duși la punctul de trecere a frontierei Țuțora.

„Ne-au terorizat pur şi simplu să dăm declaraţii că sunt ale noastre. Nu ne-au dat voie la un avocat, nu ne-au dat voie la un telefon şi efectiv ne-au torturat,” a povestit unul dintre bărbați. 

Bărbatul susține că polițiștii l-au bătut: „m-au dus într-o sală sus şi au intrat pe uşă 2 - 3 colegi şi au început să dea în mine. Numai la coaste. Să spun tot ce ştiu că nu mai ies viu de aici. Doar cu salvarea.”

După 12 ore de interogatoriu, bărbatul a fost luat din sediul poliţiei de frontieră de un echipaj SMURD.

„În ciuda faptului că aceştia susţin sus şi tare că acesta a fost lovit anterior acestei perioade noi considerăm că era de obligaţia lor să anunţe o ambulanţă, să i se acorde primul ajutor înainte de a începe orice act de cercetări,” a declarat Bogdan Gust, avocatul suspectului.

„Pacientul era conştient, stabil, contuzii multiple la nivelul tuturor segmentelor. A fost evaluat inclusiv imagistic. S-au exlus leziuni cu potenţial vital şi a fost condus către consult de specialitate la neurochirurgie,” a prezentat situația pacientului, pentru Digi24 Iași, medicul Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Şefii Poliţiei de Frontieră au demarat o ancheta internă.

„La nivelul sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora s-a dispus efectuarea unor verificări pentru a se stabili dacă au fost încălcate normele şi prevederile legale cu privire la identificarea şi conducerea persoanei la cercetări,” a declarat Denis Lazar, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

Bărbatul care susține că a fost bătut nu a depus încă plângere penală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri