UPDATE. Relu Fenechiu s-a predat  

Data publicării:
relu fenechiu 2

ACTUALIZARE. ORA 19:00. Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu şi Damian Bogdan Mihai au fost transferați la sediul Poliției Municipale din Iași. Acolo așteaptă sosirea de la București a sentinței redactate, moment în care cei trei vor fi conduși la Penitenciarul din Iași. 

ACTUALIZARE. ORA 18:20. Relu Fenechiu s-a predat, în urmă cu puțin timp, la sediul Inspectoratului Județean al Poliției Iași. Conform procedurilor, acesta va fi dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, unde va sta în arest timp de 21 de zile. Apoi, fostul ministru va fi transferat într-un alt penitenciar, fie în Vaslui, fie în Suceava.

ACTUALIZARE. ORA 15:35. Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Aceeași pedeapsă a primit-o și fratele fostului ministru al Transporturilor. 

ACTUALIZARE. ORA 15:20 Viceprimarul Marius Dangă și-a încheiat vizita și a declarat la plecare:  „Ce face domnul Fenechiu? - Foarte bine, este un adevărat bărbat de stat, de un optimism incurabil, pregătit pentru orice soluţie. Eu cred că va ieşi puternic din încercarea aceasta, orice s-ar întâmpla. Este pregătit pentru orice, este de un optimism moderat, pentru că s-au văzut multe în ţara asta, şi e pregătit pentru orice. - Suferă, cum l-aţi văzut? - Suferă pentru familia lui mai degrabă.

ACTUALIZARE. ORA 13:50 Continuă vizitele la reședința lui Relu Fenechiu. Viceprimarul Iașiului, Marius Dangă, se află acum acolo.

ACTUALIZARE. ORA: 11:50 Apropiații deputatului liberal se așteaptă la ce e mai rău. Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, se află acum în locuința fostului ministru al Transportului pentru a-i fi alături în aceste clipe grele.  Cristian Adomniței a fost adus la vila din Bucium a lui Relu Fenechiu cu o mașină a CJ Iași.

Decizia va fi definitivă, iar dacă verdictul va fi închisoare cu executare, liberalul va fi încarcerat. Fostul ministru a cerut să fie achitat, însă, DNA a solicitat celor cinci magistraţi din complet să îi majoreze pedeapsa primită în primă instanţă, respectiv cinci ani de închisoare.

El a fost acuzat ca a înşelat statul cu aproape 8 milioane de lei. A vândut transformatoare vechi, drept aparate noi, spun procurorii. În acelaşi dosar a fost judecat şi condamnat, în primă instanţă, tot la 5 ani de închisoare şi fratele lui Relu Fenechiu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri