Sari la conținut

Vasile Astărăstoae, trimis în judecată pentru conflict de interese 

În 2010, când Vasile Astărăstoae era și director al Institutului de Medicină legală Iași, a încheiat un contract de prestări servicii și a semnat atât la rubrica angajatorului cât și la cea a angajatului.

Proiectul care îl aduce în fața judecătorilor pe șeful medicilor s-a derulat pe parcursul a 3 ani și a vizat formarea a 200 de doctoranzi în domeniul managementului. Valoarea proiectului a fost de 8,7 milioane de lei, mai bine de trei sferturi fiind bani europeni.

Din rechizitoriu reiese că fostul director al IML Iași s-a plătit singur cu câte 180 de lei pe oră, lunar fiind vorba de 20 de ore, timp de 36 de luni. La această sumă se adaugă și retribuția lunară, ca manager de proiect, în valoare de 9.000 lei.

Este al doilea dosar penal care-l vizează pe Vasile Astărăstoae ce ajunge în instanţă. Primul se află pe rolul Curţii de Apel Suceava şi se referă la presupuse fapte de corupţie comise de acesta şi subalternii săi în cadrul unei licitaţii publice derulate de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, condusă tot de Vasile Astărăstoae.