Zeci de proprietari de societăţi comerciale au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru necurăţarea trotuarelor

Data publicării:
POLITIA LOCALA GHEATA

Numai săptămâna aceasta, zeci de proprietari de societăţi comerciale au fost amendaţi de poliţiştii locali pentru că nu au deszăpezit trotuarul din faţa clădirii unde îşi desfăşoară afacerea. Prinşi pe picior greşit, administratorii au încercat să-i înduplece pe poliţişti să nu le dea amendă. Fără succes însă.

"O să facem, dar poate ne înțelegem. Adică nu avem atâția bani să vă dăm.
- Eu vă înțeleg, dar nu îmi dați mie banii. Deci este o sancțiune."

"Nu știam de această sancțiune. Eu am dat tot timpul, chiar și când nu era legea asta. Eu tot timpul am făcut curățenie. Trebuie să dau întâi cu sare că nu pot să o desprind. Se desprinde cu tot cu asfalt."

"Noi am dat cu sare. Avem și punguța acolo desfăcută, dar ce putem să facem mai mult de atât pentru că e gheață toată strada."

Verificările poliţiştilor locali au început pe 2 ianuarie. Acţiunile de identificare şi sancţionare a proprietarilor care nu deszăpezesc în faţa societăţilor vor continua şi în următoarele zile.

Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi: "În această perioadă, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu au luat măsura de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă. Aceste acţiuni vor continua şi zilele următoare până când trotuarele vor fi curăţate de gheaţă."

Amenda minimă pentru necurăţarea trotuarelor este de 190 de lei, şi este redusă la jumătate, adică 95 de lei, dacă este plătită în 48 de ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri