10 migranţi, prinşi a doua oară în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
politia de frontiera

Zece cetăţeni din Irak, Iran şi Siria au fost prinşi pentru a doua oară în timp ce încercau să forţeze frontiera româno-maghiară, în apropiere de Borş. Migranţii au fost depistaţi prima dată la sfârşitul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă. De această dată, se aflau împreună cu alţi patru refugiaţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Borş au găsit grupul de 14 persoane la 200 de metri de linia de graniţă. Erau două femei şi cinci bărbaţi, cu vârste între 20 şi 37 de ani şi şapte copii între 2 şi 17 ani, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Cei 14 sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Iran şi solicitaseră azil în România.

"Din cercetări s-a stabilit că zece persoane din grup au mai fost depistate şi la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce intenţionau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria, fiind cercetate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Toţi cei prinşi au declarat la audieri că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Acum vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri