500 de participanţi la "The Game", un concurs internațional de hip-hop organizat în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
hiphop Oradea3

Peste 500 de dansatori din țară și din Ungaria au participat, la Salonta, la unul dintre cele mai mari concursuri internaţionale de hip-hop din România. Copii și adolescenți s-au întrecut în ringul de dans, însă surpriza a fost introducerea categoriei Senior, unde dansatorii ce au trecut de prima tinerețe au concurat pe ritmuri de hip-hop. Din juriu a făcut parte Zacc Milne, un renumit dansator, finalist Ireland's Got Talent.

Dan Petruţiu are 45 de ani, însă asta nu-l oprește din a dansa hip-hop. Copiii lui care practică acest stil de dans de mai mulți ani au fost cei care l-au determinat să participe la această competiție. Pentru Dan, câteva ore petrecute în sala de dans după o zi de muncă înseamnă enorm.

„Și copiii noștri dansează și am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul; facem deplasările împreună și atunci de ce să nu aducem plusul acela de distracție în viața noastră. Nu contează vârsta, sunt care dansează și la 80 de ani. Eu mai am un pic până la 80 de ani să continui”, spune Dan Petruţiu.

Tot la această competiție a participat și Vivienne care practică hip-hop-ul de mai bine de 10 ani. „Venim cu toții aici pentru că ne place și pentru că aceste concursuri sunt lucrurile care ne unesc și sunt evenimente unde ne vedem.”

La concursul de hip-hop s-au strâns peste 500 de concurenți ale căror reprezentaţii au fost jurizate de coregrafi renumiți, printre care și Zacc Milne, finalist Ireland's Got Talent.

„Eu cred că sunt mulți copii foarte talentați aici și au foarte mult potențial. Îi încurajez pe profesorii de dans să le cultive talentul și să îi sprinjine, să fie siguri că se antrenează corect și să lucreze din greu”, spune Zacc Milne.

„Avem multe categorii, categoria solo, duo, grupe, formații și seniori - care e o noutate anul acesta - și categoriile sunt ale copiilor, tinerilor și adulților”, a detaliat Evelin Kiri, organizatoarea evenimentului.

Concursul internațional de hip-hop „The Game” s-a aflat la a patra ediție. Toți participanții au fost recompensați cu medalii.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri