A dat Franța pe căruța trasă de cai. Un francez colindă Europa într-o căruță dotată cu panouri fotovoltaice

Data publicării:
francez excursie

Thierry Strack a fost militar de carieră în Franţa, iar în timpul liber s-a ocupat de dresajul câinilor şi cailor. Acum, nemulţumit de pensia de o mie de euro pe care o primeşte în Hexagon, s-a decis să plece în aventura vieţii sale. Într-o căruţă trasă de doi cai de rasă şi însoţit de trei câini, a început să colinde Europa. A pornit în 2009 și a traversat Franța, Germania, Slovacia, Austria și Ungaria, iar de câteva zile a ajuns în Bihor.

"În mașina mea tigănească am tot confortul necesar pentru a trăi. Când conduc îmi trebuie doar două lucruri: gaz și apă pentru cei doi cai ai mei", spune Thierry Strack.

Pe căruţă şi-a instalat panouri fotovoltaice pentru a avea electricitate. Aşa, poate naviga în fiecare zi pe Internet şi e la curent cu tot ce se întâmplă în lume. În interior, are un pat confortabil, o baie, bucătărie şi chiar şi o maşină de spălat improvizată. Doar iarna se opreşte din drumul său, când îşi găseşte de lucru pe lângă o fermă, iar cu banii câştigaţi cumpără de mâncare pentru animalele care îl însoţesc. Cea mai mare dorință a francezului este să ajungă în celălalt capăt al Rusiei, pe plajele Oceanului Pacific.

"Primul act al proiectului meu este să ajung la Vladivostok. Acesta este ultimul oraș din toată Europa din Rusia. Dincolo de el este sfârșitul, este oceanul", confirmă aventurierul.

Francezul are nevoie de aviz medical pentru cai

Pe oriunde trece este îndrăgit de localnici, care îl servesc cu mâncare. Așa s-a întâmplat şi în comuna bihoreană Sălard, unde oamenii l-au ajutat cu ce au putut.

"Dânsul cunoaște maghiara, cunoaște limba franceză, ceva din engleză și ne-am descurcat", spune un localnic.

Pentru moment, aventura francezului e într-un mic impas. Pentru a trece de graniţele Uniunii Europene, Thierry are nevoie de avizul unui medic veterinar pentru cei doi cai care îl însoţesc. Dacă nu va reuşi să-l obţină, francezul este hotărât să nu renunţe la visul său de a ajunge în îndepărtata Asia, însă o va face pe calea aerului, în doar câteva ore, cu un avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri