Aglomeraţie pentru paşaportul de vacanţă

Data publicării:
pasapoarte
Dacă într-o perioadă obişnuită, funcţionarii de la Paşapoarte primesc câteva zeci de solicitări pentru eliberarea documentului de călătorie, o dată cu sosirea verii a crescut şi numărul dosarelor depuse. Cele mai multe cereri vin partea părinţilor, care vor să plece în concediu cu copiii.  
„Dacă în trimestrul I aveam 60-80 de persoane, ieri am avut 170. De regulă avem minori. Având posibilitatea să iasă din ţară cu cartea de identitate, părinţii merg cu cartea, copii cu paşaportul" explică Florin Butuc, şeful Serviciului Paşapoarte Bihor.
La ghişeu părinţii trebuie să prezinte actele lor de identitate şi certificatul de naştere al copilului. După aceea trebuie să aştepte 14 zile pentru eliberarea unui paşaport electronic şi 2 ore pentru un paşaport simplu temporar.
La depunerea actelor trebuie să fie prezenţi ambii părinţi sau, dacă unul este absent, celalălt să aibă o procură notarială prin care minorul îi este încredinţat.
Plata taxelor, realizarea fotografiilor şi înregistrarea în baza de date nu durează mai mult de 20 de minute. Asta îi face pe mulţi dintre părinţi să amâne solicitarea paşaportului până în ultima clipă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri