Atac cu sticle incendiare la sediul PSD Satu Mare

Data actualizării: Data publicării:
psd

Este anchetă la Satu Mare după ce o sticlă a fost incendiată duminică seara, chiar pe treptele sediului PSD. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că a fost vorba despre un recipient de plastic ce conținea, cel mai probabil, benzină. În vreme ce se încearcă identificarea autorilor pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, reprezentanții social-democraților din Satu Mare fac apel la bun-simț. “Cred că s-a mers un pic prea departe”, este de părere liderul PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

sursă foto: Facebook PSD Satu Mare

Incidentul petrecut la sediul PSD Satu Mare a fost relatat la scurt timp chiar de social-democrați, pe pagina de Facebook.

“Două sticle au fost incendiate duminică şi puse chiar la uşa de intrare în sediul PSD Satu Mare, acestea explodând imediat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar în sediul PSD nu se afla nimeni în acel moment” – se arată în postarea însoțită de fotografii.

„La mai bine de 24 de ore de la incident, pe treptele sediului PSD Satu Mare, dar și pe peretele imobilului se văd încă urmele. Polițiștii încearcă să dea de urma făptașului sau a făptașilor, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă”, a relatat Izabela Jurasko, jurnalist Digi24.

În baza plângerii formulate de social-democrati, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a deschis o anchetă și a stabilit că recipientul folosit pare să fi fost de plastic.

"Ieri, 24 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Politie al județului Satu Mare au fost sesizați cu privire la faptul că, pe treptele unui imobil situat în municipiul Satu Mare, s-ar fi aflat un recipient din plastic care conținea o substanță inflamabilă. Polițiștii (...) efectuează verificări pentru identificarea persoanei sau a persoanelor care se fac vinovate de producerea incidentului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere”, a declarat comisarul Cadina Candrea-Ținca, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Reprezentanții PSD Satu Mare critică gestul și cer sancționarea făptașilor.

„Aceste manifestări cred că în vremurile astea nu își au locul. Dânșii acționează nu doar în spațiul virtual, acolo unde ne fac diverse amenințări. Văd că ei vin și trec și la fapte. Eu cred că s-a mers un pic cam departe și se merge cam departe. Protestul, critica, libertatea de exprimare e un drept câștigat de noi toți și bine reglementate, dar în același timp toate acțiunile noastre ar trebui să fie sub semnul respectării legii”, susţine Aurelia Fedorca, președintele PSD Satu Mare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Și localnicii din Satu Mare dezaprobă incidentul.

„Am văzut urmele azi dimineață. D’apoi e un lucru foarte urât. Apoi cu ce scop a făcut, eu nu știu, dar e o provocare, nu?!

„Dragnea trebuie să își dea demisia și atunci totul va fi în regulă. Probabil că așa gesturi nu se vor mai petrece, mă gândesc.”

„Nu prea sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Un pic se exagerează, prea mult. Nu este bine pentru tineri ceea ce se face în țara asta."

Din fericire, în urma incidentului nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri