Sari la conținut

Atmosferă apăsătoare în primăria Baia Mare. Cei mai mulți dintre angajați regretă arestarea lui Cătălin Cherecheș

Istvan Ludescher lucrează în primăria Baia Mare din 1992, iar de 12 ani este viceprimar. Între 2010 şi 2011, timp de un an, a fost primar interimar. Acum aşteaptă ordinul de prefect care îl va suspenda din funcţie pe Cătălin Cherecheş.

"- A dovedit că este un primar foarte bun și, așa cum a promis atunci în campania electorala, pune suflet în ceea ce face
- Îl regretați acum...
- Eu îl regret foarte mult", spune viceprimarul băimărean.

La trei zile de la reținerea primarului Cătălin Cherecheș, în Primăria Baia Mare atmosfera e apăsătoare.

"E o situație neplacută, vă dați seama, pentru întreaga comunitate și pentru primărie, dar activitatea primăriei se desfășoară în continuare în bune condiții", dă asigurări Cameliu Gligan, șeful Serviciului Patrimoniu din Primăria Baia Mare.

"Toți suntem afectați de ce s-a întâmplat și ne pare foarte rău, nici nu ne vine să credem. Suntem într-o situație foarte, foarte neplăcută", susţine Gabriela Hofer, consilierul personal al primarului Cătălin Cherecheș. 

În tot acest timp, membrii Biroului Electoral Municipal din Baia Mare a admis cu patru din şapte voturi candidatura lui Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de primar din partea Coaliției pentru Baia Mare. Asta chiar dacă din documentația depusă lipsește semnătura Forumului German, parte a coaliției. Din această cauză, candidatura a fost contestată la Judecătoria Baia Mare.

Claudiu Nan, președintele Biroul Electoral de Circumscripție nr.1 Baia Mare: "Propunerea de candidatură a fost analizată de Biroul Electoral de Circumscripție și a fost admisă."

Olivia Cherhat, reprezentant PNL Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Baia Mare: "În acest moment există pe rolul instanței mai multe contestații la candidaturi, contestații care sunt încă în curs de soluționare."

Cătălin Cherecheş a fost arestat pentru 30 de zile în noaptea de miercuri spre joi şi este acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa