Sari la conținut

BASCHET. Mii de kilometri pentru gloria europeană. CSM-U Oradea debutează pe 5 noiembrie în Kazahstan

Cel mai puternic adversar al orădenilor e campioana Kazahstanului, BC Astana, o echipă care a primit un wild-card din partea forului european pentru a participa în competiţie. Kazacii evoluează într-una dintre cele mai moderne arene din lume, inaugurată în 2011.

Pentru a ajunge în capitala Kazahstanului, băieţii lui Cristi Achim au plecat duminică dimineaţă cu autocarul la Budapest, de unde au zburat spre Astana, cu escală în Minsk. O călătorie de aproape 4.500 de kilometri, care a durat aproape 18 ore, de trei ori distanţa de la Oradea până la Londra.

BC Astana are în componenţă jucători cu experienţă în Euroligă. Rasid Mahalbasic, care a evoluat pentru naţionala Austriei la Campionatul Mondial de Baschet din Spania, şi Nick Caner-Medley, fost jucător la Maccabi Tel Aviv sau Unicaja Málaga, sunt doar două dintre vedetele formaţiei kazace.

Jocul de la Astana va fi un moment special şi pentru antrenorul Cristi Achim, care îl va avea în faţă pe Aleksandar Trifunović, fostul tehnician al Stelei Roşii Belgrad sau Žalgiris Kaunas.

CSM Oradea îşi începe aventura europeană pe 5 noiembrie.

Redactor: Adrian Ciucuriţă