BASCHET. Victorie importantă pentru CSM CSU Oradea: 83-79 cu SCM U Craiova

Data actualizării: Data publicării:
sport baschet CSM Oradea SCM U Craiova 080319
foto: Niki Mihalcea/ Digi24 Oradea

Campioana CSM CSU Oradea a bifat, vineri seara, în compania Craiovei al doilea succes consecutiv din Grupa Roşie a Ligii Naționale de baschet, 83-79. Victoria s-a conturat însă abia pe finalul jocului, în ciuda startului bun avut de gazde.

Cele 15 puncte luate avans încă după primele zece minute au lăsat impresia că misiunea orădenilor va fi una uşoară. Însă Craiova şi-a revenit în sfertul al doilea, când nu doar că a anulat avantajul campionilor, ci a şi trecut la conducere, 34-33, cu mai puţin de două minute până la pauza mare.

Oradea a fost echipa care a avut ultimul cuvânt al primei jumătăți, astfel că sfertul al treilea a început de la 36-34 pentru CSM. A fost rândul lui Kris Richard să iasă la rampă, după ce în primele două sferturi americanul a marcat doar două puncte.

Ultima parte a meciului a început de la scorul de 59-55 pentru gazde. Cele patrru puncte plus aveau să se păstreze însă până la final, deşi Korneiuk, Trup şi Gajovic au forţat victoria Craiovei, într-un meci după care CSM Oradea şi-a consolidat poziţia a treia în clasament, cu 32 de puncte.

Watson, cu 16 puncte marcate în cele peste 30 de minute jucate, a fost cel mai bun marcator al gazdelor. De remarcat că toți jucători folosiți de orădeni, mai puțin Fometescu, și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Pentru campioni urmează manşa tur a sferturilor de finală a Cupei României, care va avea loc, miercuri, la Oradea, în compania formației Steaua Bucureşti.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri