Sari la conținut

BIHOR. 47,11% - promovabilitatea elevilor de clasa a XII-a la simularea Bacalaureatului

La simularea examenului de Bacalaureat s-au înscris 4085 de elevi de clasa a XII-a din Bihor. Dintre aceştia doar 63,6% au susţinut toate probele. La afişarea rezultatelor reacţiile au fost diferite. Cei mai mulţi s-au declarat mulţumiţi.

"Au fost niște note binemeritate pentru care am muncit. Sunt mulţumit de rezultate și sper ca și la Bacalaureat să fie la fel, poate puțin mai bine."

"Ne-am luat puțin pulsul acestui examen de Bacalaureat și cred că a fost ok. Nu a fost o pierdere de vreme."

"- Având în vedere că nu m-am pregătit chiar atât de intens, eu zic că a fost ok. Dar la Bac sper să fie cu multe puncte pe plus.
- Unde mai ai de recuperat?
- La geografie și la istorie."

În cazul elevilor de clasa a XII-a procentul de promovabilitate a fost de 47,11%.

"Limba și literatura română avem un procent de 62,8% note peste 5, la limba maternă - 76,71%, la proba E C - 47,71% și la ultima probă E D 61,12%", a detaliat Alin Novac-Iuhas, inspectorul școlar general IŞJ Bihor.

Nici elevii de clasa a XI-a nu se pot lăuda cu rezultate mai bune.

"58% sunt respinși și 42% sunt admiși, iar la clasa a XII-a procentajul este ceva mai bun, 58% sunt admiși și 42% sunt respinși", susţine Anca Carpăn, directorul adjunct al Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea.

La simularea de anul trecut, în Bihor procentul de promovabilitate a fost de 40,68%. Până la examenul de Bacalaureat liceenii au mai puțin de 4 luni de pregătire. Prima probă va avea loc pe 13 iunie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța