Sari la conținut

BIHOR. Arme și muniții deținute fără drept, descoperite în urma a trei percheziţii

Trei percheziţii ale polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor au dus la descoperirea mai multor arme şi muniţii deţinute de un bărbat de 32 de ani din Ştei. Acesta este acuzat de contrabandă, după ce ar fi introdus ilegal în ţară aceste obiecte.

3

Descinderile au fost făcute la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul Ştei şi în comuna Bunteşti.

Într-unul din locurile percheziţionate în Ştei, anchetatorii au descoperit o armă neletală scurtă, cu gaz, calibru 4.5 mm, deținută fără drept, încărcătorul acesteia, 109 alice din plumb pentru aceasta şi 14 tuburi cu dioxid de carbon.

Alături de acestea au mai fost găsite două arcuri cu scripeți profesionale cu accesoriile aferente, o arbaletă, 48 de săgeți pentru arbalete și arc deținute fără drept. În plus, poliţiştii au ridicat patru lunete pentru arbalete, 65 de vârfuri metalice pentru săgeți de arc sau arbaletă și diverse subansamble și accesorii pentru arc cu scripeți și arbaletă.

„Polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 32 de ani că, în perioada mai – iulie a.c., ar fi introdus în țară fără drept bunurile descoperite la domiciliul său în urma percheziției. Acestea au fost ridicate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Polițiștii continuă cercetările în cauză sub coordonarea Parchetului Beiuș pentru documentarea întregii activități a bărbatului bănuit de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Bihor