BIHOR. Cei 15 agenţi de ordine publică încadrați direct au început munca

Data publicării:
politisti noi 060716

În Bihor, șapte fete și opt băieți au reușit să treacă de testele medicale, sportive, psihologice și de cele scrise. Au fost cei mai buni din cele peste 600 de persoane și-au depus dosarele pentru a deveni agenți de siguranță și ordine publică. Printre cei care au început deja pregătirea teoretică la sediul Poliției județene se numără și Bogdan Popa. Absolvent al Facultății de Drept, tânărul recunoaște că a mai încercat să devină polițist, dar fără succes. Până acum.

"Am mai încercat, tatăl meu lucrează în domeniu și a fost o dorință împlinită. Dorința de a lucra într-o instituție serioasă, respectată, de viitor şi de a ajuta cetățeanul", spune Bogdan.

Nerăbdătoare să învețe tainele meseriei de polițist este și Andreea Sotoc.

"Îmi place să lucrez cu oamenii, să îi ajut, pe de altă parte cred că sunt un model de urmat și aș putea să îi ajut pe cei din jurul meu. Va fi greu, solicitant, dar cu siguranță o să reușesc", spune tânăra.

În perioada următoare recruții vor efectua un stagiu de practică la posturile comunale de poliție care duc lipsă de personal. Unul dintre acestea este cel din Sîrbi, unde șeful de post are un singur coleg.

"În mediul rural ne ocupăm în general cu dosare penale, activități pe linie de rutieră, de silvicultură și pe linie de prevenire. Noul coleg este bine venit deoarece volumul de muncă este mare", explică agentul Bogdan Opriș, șeful Postului de Poliție Sîrbi.

"Mai ajută și Poliția și să rezolve problemele cetățenilor, sper să se vor rezolva mai repede pentru că de multe ori acum Poliția vine de la Biharia și tot timpul trebuie să îi căutăm", spune Gavril Herman, primarul comunei Sîrbi.

După practica efectuată pe teren, agenții vor parcurge un curs de trei luni la Slatina sau Câmpina. Acolo vor învăța să tragă cu arma și să imobilizeze un infractor. La final vor susține un examen de definitivat, iar apoi vor deveni angajați cu acte în regulă.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri