BIHOR. Peste 700 de elevi din Aleșd și Groşi au început școala în săli de clasă proaspăt construite

Data publicării:
BETA GROSI ALESD GOJDU

Mare le-a fost bucuria zecilor de copii din satul bihorean Groşi, când au văzut jucăriile care îi aşteptau în noua grădiniţă ridicată la ei în localitate. Ar fi vrut să se împartă în cât mai multe locuri, să se joace ori să discute cu noii colegi. Şi educatoarele au fost mulţumite de condiţiile din clădirea proaspăt inaugurată

"Mă bucur că, după 35 de ani de muncă, beneficiez de condiții europene", spune Cornelia Teușdea, educatoare.

Clădirea care a fost dotată cu paturi şi mobilier noi a fost ridicată în doar 9 luni, cu fonduri europene, şi a costat peste un milion de lei. Noua grădiniță e singura din zonă cu program prelungit.

In Aleșd, Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" beneficiază din acest an de un nou corp de clădire, care a costat peste 500.000 de euro. Bani provin din proiectul de construire a campusurilor școlare demarat în 2006. În noile săli de clasă vor învăța peste 600 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a X-a.

"Avem mobilier nou ergonomic, table magnetice, cu table inteligente în unele clase, cu video-proiectoare", detaliază Valeria Vasile, directoarea Colegiului Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd. 

În Oradea, la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" şcoala a început cu emoţii pentru cei peste 1100 de elevi.

"Avem foarte multe obiective şi foarte multe ţinte strategice. Să continuăm să aducem foarte multe diplome de la olimpiadele naţionale, internaţionale, aşa cum ne-am obişnuit", a declarat Dora Anderson, directorul adjunct al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea.

Digi24 Oradea a transmis în direct deschiderea noului an şcolar de la liceului teoretic "Ady Endre", într-o emisiune moderată de Octavian Haragoş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri