FOTO. Bombă găsită în timpul unei plimbări

Data actualizării: Data publicării:
bomba Cordau (3)
foto: ISU Crişana

O bombă de artilerie, de calibrul 120 milimetri, a fost descoperită întâmplător într-o pădure din Bihor. Provenit de timpul celui de-al doilea război mondial, dispozitivul a fost observat de un bărbat care se plimba în zonă.

foto: ISU Crişana
foto: ISU Crişana

Descoperirea a fost făcută miercuri după-amiază, în jurul orei 15, de o persoană care se plimba prin pădurea de lângă satul Cordău. Spre locul unde a fost găsită bomba s-a îndreptat de urgenţă echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”.

„Ajunși la locul intervenției, specialiştii pirotehnicieni au procedat la asanarea unei suprafeţe de teren de aproximativ 100 de metri pătraţi şi la identificarea muniției. Bomba de artilerie (...) a fost ridicată, transportată și depozitată de pompierii militari, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii prin explozie controlată”, a relatat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Specialiştii susţin că persoanele care descoperă astfel de elemente de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate şi să asigure securitatea locului până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Editor web: Adrian Laboş / Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri