Care alegorice împodobite cu sute de mii de flori au defilat prin Oradea

Data actualizării: Data publicării:
care alegorice

A fost o explozie de culoare şi muzică, marţi după-amiază, pe străzile Oradei, unde a avut loc tradiţionala paradă a carelor alegorice. Este vorba despre cinci astfel de vehicule din cele 16 care au participat cu o zi în urmă la tradiţionalul Carnaval al Florilor din Debreţin. În aplauzele a mii de orădeni, carele au ajuns în Piaţa Unirii.

Însoțite de ansambluri folclorice, călăreți, dansatori și majorete, cele cinci care alegorice împodobite cu sute de mii de flori au defilat pe străzile din Oradea până în centrul orașului.

În alai s-au aflat și două care comune: unul al orașelor Oradea și Debrețin, iar celălalt al județelor Bihor și Hajdu-Bihar din Ungaria. De pe margine, defilarea a fost admirată de mii de localnici.

"Foarte frumoase, anul trecut nu le-am văzut, dar anul ăsta chiar sunt surprins", spune un trecător.

"Sunt frumoase, foarte frumoase. Am citit că au început cu două săptămâni înainte şi că fiecare maşină are peste o sută de mii de bucăţi de flori."

Cele cinci care alegorice au fost construite în orașul maghiar Debrețin, unde au defilat luni în cadrul Carnavalului Florilor, unul dintre cele mai renumite festivaluri din Europa Centrală. De câțiva ani, caravana carelor se mută a doua zi în Oradea.

"E un eveniment care aduce împreună în piaţă, şi nu numai, cele două comunităţi. Scopul acestui eveniment este de a închega cele două comunităţi, de a le preţui, atât pe cea maghiară, cât şi pe cea românească şi de a crea o punte culturală între cele două oraşe înfrăţite", a declarat Mihai Jurca,directorul APTOR.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert susținut în Piața Unirii de orchestra celor 100 de viori din Budapesta.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri