Sari la conținut

Cod galben de furtuni în trei sferturi din ţară. Bihorul, printre judeţele vizate

Meteorologii au emis cod galben de furtuni în trei sferturi din ţară. Practic, din această seară, de la ora 20, după ieşirea din vigoare a atenţionării de caniculă, ploile vor afecta suprafeţe tot mai întinse. Atenţionarea e valabilă până miercuri, 26 iulie, la ora 3.

În acest interval în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

În vestul țării, instabilitatea atmosferică se va manifesta începând din această după-amiază. În intervalul menţionat se va accentua și se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, cu cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

La acestea se adaugă frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă