Sari la conținut

Competiţie pentru o viaţă sănătoasă. Triatlonul din Maramureş a cuprins probe de înot, biciclism şi alergare

Claudiu Lele are 41 de ani şi este din Oradea. Azi cântăreşte 78 de kilograme, dar acum trei ani acul cântarului trecea de 110 kilograme.

"Am urcat scările şi am obosit şi mi-am dat seama că ceva nu e bine! Şi am mers cu bicicleta prima dată şi pe deal nu am putut să urc."

Acela a fost momentul în care Claudiu a luat o decizie care avea să îi schimbe viaţa. A început să facă sport: de la alergat prin parc, plimbări cu bicicleta pe dealurile Bihorului şi ore întregi petrecute în bazinul de înot. A slăbit astfel nu mai puţin de 30 de kilograme în doar 6 luni.

"Nu a fost nimic programat, a venit aşa totul ca să pot să urc dealurile cu bicicleta. În fiecare dimineaţă, la ora 6, sunt în bazin", povesteşte orădeanul.

În numele sportului, Cladiu alături de alţi 50 de sportivi au participat la un triatlon organizat în acest weekend în Maramureş. Competiţia a cuprins în total 3 probe: 1500 metri înot în apa barajului Firiza, 45 de kilometri pe bicicletă şi 8,5 kilometri în alergare prin pădurile din zonă.

Dincolo de premiile puse în joc, bani şi echipamente sportive, toţi participanţii şi-au dorit să promoveze ideea de a face mişcare.

"În primul şi în primul rând sportul, promovarea sportului ceea ce înseamnă automat sănătate şi, de ce nu, socializare, să ne întâlnim şi să schimbăm experienţe unii cu alţii", explică Delia Kovacs, organizatoarea triatlonului din Maramureş.

"Orice fac, sport să fie! Muncă, sport, muncă, sport. Îmi place foarte mult să fiu în mişcare şi nu aş putea să stau într-un loc."

La triatlonul din Maramureş au luat parte atât sportivi amatori, cât şi profesionişti.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa