Sari la conținut

Concurs de derapaje controlate în parcarea unui mall din Oradea. Piloţii au adunat bani pentru două fundaţii

Oricine a fost suficient de curajos a putut urca în mașinile pilotate de experți ai aceste discipline auto. "Sportul acesta se chemă drift, în românește derapaj controlat, ceea ce înseamnă că ai un punct de plecare și ajungi la punctul de inițiere. Și din punctul de inițiere trebuie să ții derapajul controlat cât mai fluid", explică Istvan Szabo, pilot. 

Timp de câteva minute, cei care s-au încumetat să urce în maşini au trăit senzaţiile tari ale unei competiții de derapaj controlat. "Eu sunt dependent de adrenalină și asta e modalitatea prin care pot să-mi satisfac această nevoie."

"Îmi face mare plăcere să stau printre mașini, să simt adrenalina, motorul, sunetul, e perfect!" 

Pentru a participa la competiții de acest gen e nevoie de antrenamente sub îndrumarea unui specialist şi de anumite calităţi. 

Cei care se lasă prinși de virusul derapajelor controlate trebui să știe însă că hobby-ul este unul destul de costisitor. "La o etapă e nevoie de 400-500 de euro: cauciucuri, benzină, transport", explică Pilotul Cristian Popa. 

Demonstrațiile de drift din Oradea au fost organizate pentru a ajuta financiar două asociaţii ce au în grijă cazuri sociale sau persoane cu dizabilităţi. 

reporter: Bogdan Costea
operator: Rezmuves Robert
editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă