Contre pe șantierul din Piața Unirii. Primăria Oradea, notificată de ADR Nord-Vest despre "nereguli"

Data publicării:
piata unirii

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a notificat Primăria Oradea printr-o adresă că suspectează nereguli în proiectul de reamenajare a Pieţei Unirii, fără a preciza care sunt acestea. Viceprimarul Mircea Mălan bănuiește că totul a pornit de la sesizări făcute de instituții conduse de reprezentanți ai opoziției locale.

"Acum chiar au trebuit să facă o sesizare ca să oprească acest proiect? Nu există altă explicaţie. Practic, sistematic încearcă să împiedice acest oraş să-şi finalizeze aceste proiecte cu finanţare europeană în termen", spune Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Șefii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor susţin că instituţia pe care o conduc nu a depus nicio plângere.

"Cei de la ministerul Dezvoltării s-au autosesizat cu privire la anumite nereguli sau suspiciuni de nereguli în cadrul proiectului din Piaţa Unirii", explică Sanda Mercea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Între timp muncitorii au realizat 70% din infrastructura necesară pentru amenajarea pavajului din Piața Unirii. Aproape jumătate din pietre au fost montate de meșterii italieni și se fac probe pentru mobilierul urban din zonă.

Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea: "Administraţia locală a montat această bancă să servească drept model, astfel încât oamenii să-şi facă o idee despre ce va fi aici, însă muncitorii lucrează acum la amenajarea ansamblului Duiliu Marcu şi au reuşit să finalizeze aproape jumătate din lucrări."

"- E frumos, arată frumos.
- Credeţi că o să fie frumos când va fi gata?
- Bănuiesc că va fi foarte frumos."

Lucrările la Piaţa Unirii ar trebui să fie gata la sfârşitul lunii decembrie, iar investiţia depășește patru milioane de euro.

Reporteri: Florina Fofiu, Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri