Cozi uriaşe de camioane la graniţa cu Ungaria. Timpul de aşteptare a depăşit 7 ore

Data actualizării: Data publicării:
cozi camioane vama

S-au format cozi uriaşe de camioane încă din această noapte, la ieşirea din ţară spre Ungaria. În primele 10 ore de la ridicarea restricţiilor de circulaţie instituite în ţara vecină în perioada Paştelui catolic, prin vămile de la frontiera de vest au trecut aproximativ 4.000 de camioane, dintre care 3.100 pe sensul de ieşire din ţară. La vama Borş, coloana de camioane s-a întins pe câţiva kilometri, până aproape de intrarea în Oradea.

Poliţiştii de frontieră au menţionat că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar se păstrează în media de 2-5 minute/camion.

Pentru a face faţă aglomeraţiei, au fost deschise mai multe artere de control la camioane, pe sensul de ieşire din ţară. Astfel, în Nădlac II sunt deschise saşe fluxuri de control, în Borş - trei, iar la Nădlac şi Vărşand - câte două.

„Polițiștii de frontieră români efectuează formalităţile de frontieră împreună cu autorităţile ungare, sens în care se ține permanent legătura cu acestea în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare operativ – de exemplu folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor”, a transmis subcomisarul Loredana Chifor, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Potrivit aplicaţiei online disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră române, în cazul camioanelor timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin vama Borş a ajuns la 330 de minute. Însă unii şoferi au fost nevoiţi să stea la coadă chiar şi 7 ore şi jumătate, după cum a demonstrat un experiment făcut de jurnaliştii Digi24 Oradea.

„Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt”, a precizat subcomisarul Chifor.

În ceea ce priveşte traficul în cazul autoturismelor şi mijloacele de transport persoane, acesta se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de asteptare, confirmă Poliţia de de Frontieră.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri