Cu bicicleta prin pădure. Peste trei sute de biciclişti au participat la Cupa Crater

Data publicării:
cupa crater

Startul s-a dat din Ştrandul cu Valuri din Băile 1 Mai. Doritorii s-au putut înscrie la oricare dintre cele trei probe, în funcţie de nivelul la care se află: "traseul scurt 37 de kilometri, traseul lung aproximativ 70 de kilomteri și un traseu special amenajat pentru copii și pentru familii: un copil și un părinte", a precizat Norbert Dormany, organizatorul Cupei Crater.

Cristian Bereczkiare șase ani și jumătate și a învăţat să meargă cu bicicleta la trei ani. Participă frecvent la concursuri şi până acum a cucerit 13 medalii.

"- De ce-ți place să te dai cu bicleta?
- Pentru că observ multe. Facem mișcare și observăm multe lucruri că mergem prin pădure. O dată am văzut o căprioară, am văzut o vulpe."

"De la patru ani am început să ne interesăm dacă există concursuri în țară pentru copii. Normal, am găsit, ne-am dus la consursuri și de atunci asta este forma noastră de viață", a completat Szilard Bereczki, tatăl lui Cristian.

Participările la astfel de concursuri nu sunt deloc ieftine. Ionuţ este din Sibiu şi, pe lângă deplasările pe care le face prin ţară, părinţii investesc destul de mult în bicicleta de concurs.

"El își dorește foarte mult să câștige și bineînțeles că are nevoie și de suport, deci nu este suficient doar fizicul. E necesară și bicicleta", spune Viorica Nicola, mama lui Ionuț.

Preţul unei biciclete potrivite pentru concursurile pe teren accidentat începe de la 1.500 şi poate ajunge până la câteva mii de euro, în funcţie de dotări.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri