Sari la conținut

De la masă, la sala de fitness

Masa de Crăciun a fost un adevărat festin, aşa că de cum s-au deschis sălile de sport, mulţi s-au grăbit să dea jos caloriile acumulate.

"- Ne pregătim de al treilea şprint, 20 de secunde şprint, urmate de 60 de secunde de repaus, reducem viteza, eşti pregătită?
- Da."

Printre cei care au venit de dimineaţă la sala de sport s-a aflat şi Anca Mărginean, pe care am găsit-o pe banda de alergare.

"Am vrut să-mi menţin corpul şi să nu pun pe mine mâncarea din timpul sărbătorilor."

Femeia face sport de un an, câte cinci zile pe săptămână. Lucru care s-a şi văzut: în acest timp a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme.

"- Am văzut ce beneficii are şi am zis să încerc şi eu să fac un sport ca să dau jos kilogramele pe care le-am avut.
- Şi aţi reuşit?
- Da, am reuşit, într-un an de zile vreo 30-33 de kilograme", spune Anca Mărginean.

Şi alţii au venit la sala de sport ca să ardă calorii.

"Sunt în primul rând o adeptă a stilului sănătos de viaţă, fac de foarte mulţi ani şi pentru mine pauze nu prea există la sport, indiferent că e 1 decembrie, că e Paşte, că e Crăciun, eu continui."

Instructorii de fitness îi avertizează pe gurmanzi ca în aceste zile să nu facă excese şi să mănânce moderat.

"Ar trebui să avem porţii moderate de mâncare şi să avem un meniu eşalonat, să nu exagerăm, să nu facem abuzuri şi să nu facem unele combinaţii care ar putea să fie dăunătoare pentru organismul nostru. Să încercăm să echilibrăm consumul de carbohidraţi cu cel de proteine, grăsimi", ne sfătuieşte Ada Schvarcz, instructor de fitness.

Cei care nu se împacă prea bine cu mersul la sală sunt sfătuiţi să facă plimbări pe jos, după fiecare masă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves